08 200 08 10

Pon. - pet., od 7:00 do 15:00

info@konstrukcije-gajsek.si

Prodaja in naročila

Kolodvorska ulica 15

2310 Slovenska Bistrica

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

UVODNO

S spletno trgovino  (v nadaljevanju »trgovina« ) upravlja podjetje Rastlinjaki Gajšek d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje trgovine, pravice uporabnika in kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzema nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku.

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

NAČINI DOSTAVE / PREVZEMA

Ponudnik omogoča naslednje načine dostave / prevzema:

Rok za dobavo izdelkov je 3-21 dni.

IZDANI RAČUN

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in primerno potrebnimi navodili ter napotki.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena pri ponudniku, lahko tudi v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

CENE IZDELKOV

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema prodajne pogoje ponudnika. (Kupec prejme elektronsko sporočilo o naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo od 1.1.2016

VARSTVO OTROK

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

POTRDITEV IN OBDELAVA NAROČILA

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti.

Če kupec naročila ne prekliče v roku 1h, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali izbere drugo primerno komunikacijsko sredstvo.

Ob potrditvi naročila ponudnik na primeren način obvesti kupca o predvidenem roku dostave.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

DOBAVA BLAGA

Ponudnik v zgoraj navedenem in opisanem roku blago pripravi in odpošlje.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA

Kupec ima pravico, da v zakonsko določenem roku vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 8 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov, info@rastlinjaki-gajsek.si , blago pa vrniti v nadaljnjih, z zakonom določenih dnevih.

Možnost vračila ne velja za izdelke oziroma material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oz. varnostni pečat.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik uporablja ustrezna organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik /kupec sam in sicer tako, da poskrbi za ustrezno varnost svoje komunikacije.

TRŽNO-KOMUNIKACIJSKA SPOROČILA

Kupec / uporabnik se strinja in dovoljuje, da ponudnik z njim stopi v stik preko sredstev komunikacij na daljavo in sicer zelo verjetno, da bo to preko oglasne elektronske pošte /sporočil, ki bodo vsebovala naslednje sestavine:

MNENJA / KOMENTARJI UPORABNIKOV (KUPCA)

Spletna stran / trgovina lahko vsebuje mnenja oziroma komentarje uporabnikov in kupcev ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo. Vsa mnenja so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov.

Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik trgovine in ga posreduje po elektronski pošti info@rastlinjaki-gajsek.si ; s pripisom »mnenje za spletno stran«. Pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik – oziroma oseba, ki mejenje pošilja – izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.

Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

SKLEP

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Slovenska Bistrica, 1.1.2016

Spletna trgovina Rastlinjaki Gajšek

Rastlinjaki Gajšek d.o.o.